Makaron z opieńkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Skoro sezon na grzyby nadal trwa, koniecznie muszę podzielić się moim ulubionym daniem z grzybami, jest proste, szybkie a do tego bardzo ale to bardzo aromatyczne :-).

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g dowolnego, ulubionego makaronu (ja wybrałam różnokolorowe casarecce)
    500g świeżych opieniek (samych kapeluszy)
    2 cebule
    2 łyżki oleju
    100ml śmietany lub jogurtu greckiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z opieńkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.

    2.Patelnię rozgrzać, wlać olej.

    3.Cebulę oczyścić, posiekać w półplasterki, włożyć na rozgrzany olej, posolić. Podsmażać, aż się lekko zarumieni.

    4.Grzyby oczyścić, podzielić na duże kawałki, dodać na patelnię, posolić, dodać pieprzu. Podsmażać, aż zmiękną.

    5.Dodać ½ szklanki wody z gotowania makaronu oraz śmietanę. Wymieszać. Podawać gorace.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować