MAKARON Z NATKĄ I SZPINAKIEM NA NIEDOKRWISTOŚĆ ANEMIĘ

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wszystkie mądre publikacje jednoznacznie za najlepsze źródło przyswajalnego żelaza wskazują czerwone mięso i podroby. Co jednak jeśli nie mamy ochoty na danie mięsne a mimo to musimy uzupełnić niedobory żelaza??
Oto moja propozycja. Danie bezmięsne, w skład którego wchodzą aż cztery produkty bogate w ten drogocenny pierwiastek: szpinak, natka, pestki dyni oraz żółtko.
Potrawa jest smaczna , zdrowa i bardzo szybko się ją przygotowuje :) Polecam wszystkim przyszłym mamom!!!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół torebki makaronu typu nitki z pszenicy durum
    2 łyżki masła
    1/3 opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
    pół dużego pęczka natki
    2 małe ząbki czosnku
    garść pestek dyni
    2 jajka
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z natką i szpinakiem na niedokrwistość anemię - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rzed przygotowaniem tego dania należy ugotować, odcedzić i ostudzić makaron:)

    Makaron podsmażyć na masełku do delikatnego zrumienienia. Dodać zamrożony szpinak i trzymać na ogniu do całkowitego rozmrożenia. Kolejno dodać posiekany w plasterki czosnek oraz pestki dyni. Całość ciągle mieszać i po około 2 minutach uzupełnić natką i jajkami. Mieszać do czasu ścięcia jajek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać póki ciepłe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować