Makaron z musztardowymi pulpecikami

0 (0 ocen)

pyszne na obiad

Składniki:

  • Składniki :

    makaron pióra,
    400g mięsa wieprzowego, ( u mnie z szynki )
    sól,
    pieprz,
    2 łyżki musztardy,
    1/2 bułki namoczonej w mleku,
    1 cebula, ( do mięsa )
    4-5 szt pomidorów,
    1 cebula, ( do sosu )
    1 1/2 szklanki bulionu,
    olej do smażenia,
    parmezan do posypania.

Makaron z musztardowymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Mięso potnij na mniejsze kawałki i zmiel razem z cebulą i odciśniętą bułką. Dodaj musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wyrób masę. Uformuj niewielkie kuleczki i smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoty kolor. Pulpeciki przełóż na talerz. Cebule i pomidory pokrój na drobne kawałki i przełóż na gorącą patelnię. Smaż parę minut co jakiś czas mieszając. Wlej bulion i duś. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć do sosu pulpeciki i dokładnie wymieszaj składniki.

    Do sosu wsyp wcześniej ugotowany makaron i połącz składniki razem. Całość posyp startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy