Makaron z łososiem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne lekkie i ekspresowe danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
    150 g wędzonego łososia
    1 szklanka mrożonego groszku
    200 g śmietanki 30 %
    15 szt oliwek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z łososiem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al'dente. Oliwki pokroić w ćwiartki. Łososia podzielić na mniejsze kawałeczki. Oliwę rozgrzać na patelni. Wrzucić na patelnię groszek i 100 ml wody i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać łososia, śmietankę, sól i pieprz, dusić jeszcze 5 minut aby sos zgęstniał. Na końcu dodać pokroione oliwki. Makaron polać sosem, serwować gorące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować