Makaron z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Jeśli chcemy smacznie i szybko zjeść polecam właśnie to danie! To pyszne połączenie smaku szpinaku z wędzonym łososiem.

Składniki:

  • Składniki:
    • 250 gram dowolnego makaronu,
    • 4 garście świeżych liści szpinaku,
    • 100-120 g wędzonego łososia,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 2 pomidory,
    • 1 cebula,
    • Kapary do podania,
    • Świeże listki bazylii do dekoracji,
    • Olej do smażenia

Makaron z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory z cebulą 1. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju.
    Dokładamy do niej pokrojone w kostkę pomidory, Razem smażymy około 5 minut.
  • Dodanie szpinaku 2. Po tym, czasie dokładamy liście szpinaku.
    Smażymy całość, aż szpinak straci na objętości i stanie się miękki.
  • Ugotowany makaron 3. Doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia. Dokładamy pokrojonego łososia.

    Między czasie makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowy mieszamy z wczesnej przygotowanymi składnikami.
    Porcjujemy na talerze. Posypujemy kaparami. Dekorujemy bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy