Makaron z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowo-limonkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (1,5x1,5cm). Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, czosnek pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Smażyć tylko do pierwszego zapachu. Następnie dodać rybę, obsmażyć z każdej strony. Dodać groszek i skórkę z limonki startej na tarce na drobnych oczkach. Śmietanę wymieszać z ciepłą wodą i sokiem z limonki, dodać do ryby, przyprawić i wszystko delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, dodać do ryby, delikatnie wymieszać. Przed podaniem potrawę posypać serem startym na tarce ba drobnych oczkach. Smacznego :)
Komentarze