Makaron z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowo-limonkowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Któregoś dnia na obiad był makaron z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowo-limonkowym. Robicie? Lubicie? :)

  • 45 min

Składniki:

  • 350g fileta z łososia, 1 czerwona cebula, 5 ząbków czosnku, 1 limonka, 300g groszku mrożonego, 100g śmietany ( 18%), 100ml cieplej wody, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól wg smaku, 2 łyżki oleju. Makaron wg uznania ( u mnie spaghetti).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowo-limonkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (1,5x1,5cm). Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, czosnek pokroić w cienkie plasterki.
    Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Smażyć tylko do pierwszego zapachu. Następnie dodać rybę, obsmażyć z każdej strony. Dodać groszek i skórkę z limonki startej na tarce na drobnych oczkach. Śmietanę wymieszać z ciepłą wodą i sokiem z limonki, dodać do ryby, przyprawić i wszystko delikatnie wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, dodać do ryby, delikatnie wymieszać. Przed podaniem potrawę posypać serem startym na tarce ba drobnych oczkach. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować