WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
125 g makaronu pappardelle,
150 g szpinaku,
pojedyncza pierś z kurczaka,
ząbek czosnku,
5 kawałków suszonych pomidorów + łyżka oliwy z pomidorów,
łyżeczka curry,
około 80 ml śmietanki 30%.
Makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. W między czasie myję i osuszam szpinak.
Pierś kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą, pieprzem i połową posiekanego czosnku.
Na patelni rozgrzewam oliwę z pomidorów, obsmażam kurczaka, na koniec wrzucam posiekane suszone pomidory.
Następnie dodaję resztę posiekanego czosnku, curry oraz szpinak. Smażę do momentu aż szpinak zwiędnie, dosyć często mieszając.
Na koniec dodaję śmietankę, mieszam, zagotowuję. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem.
Na patelnię z sosem wrzucam makaron, mieszam, gotuję jeszcze chwilę, aby sos zgęstniał.
Komentarze