Makaron z kurczakiem po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w podłużne paski, zalać marynatą i odstawić do lodówki. Grzyby namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w "zapałkę".
2.Podsmażyć, cały czas mieszając, zaczynając od marchewki i selera, potem dodać cebulę, cukinię i paprykę, a na końcu grzyby oraz pędy bambusa i smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do miski.
3.Usmażyć mięso (mniej więcej 3 minuty). Dodać warzywa i dokładnie wymieszać. Do 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, zagęścić potrawę.
4.Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzić. Przesmażyć mi łyżce oleju, przyprawić sosem sojowym.
Komentarze