MAKARON Z KURCZAKIEM, MASCARPONE I SELEREM NACIOWYM

0 (0 ocen)

  • 20 min

pyszny i aromatyczny makaron

  • 20 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 4

    Składniki:
    350 g makaronu spaghetti,
    średnia marchewka,
    2 łodygi selera naciowego,
    mała cebula,
    2 ząbki czosnku,
    2-3 łyżki masła,
    40 dag piersi z kurczaka,
    pieprz pomarańczowy,
    przyprawa "włoskie pesto z czosnkiem niedźwiedzim" (pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi, pestki słonecznika, sól, pieprz mielony, migdał płatek, kwiat słonecznika, pietruszka, bazylia, cebula)
    sól,
    odrobina ostrej papryki,
    garść tartej mozzarelli,
    puszka krojonych pomidorów
    opakowanie serka mascarpone.

Makaron z kurczakiem, mascarpone i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente.
    Warzywa siekam, kurczaka kroję w kostkę.
    Na maśle podsmażam mięso, następnie dodaję warzywa oraz przyprawy.
    Dodaję pomidory, chwilę gotuję na większym ogniu, aż sos nieco wyparuje.
    Dodaję mascarpone, chwilę gotuję na małym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Makaron wykładam na talerz, polewam sosem i posypuję mozzarellą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy