Makaron z kurczakiem, kukurydzą i fetą

4.91 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetny pomysł na wykorzystanie makaronu, którego ugotowało się nam za dużo. Do tego sos z kurczakiem, serem feta, czerwona papryką i słodką kukurydzą. Szybki i smaczny obiad w kilka minut.

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    4 łyżki słodkiej kukurydzy
    100 g sera feta
    50 g serka topionego o smaku szczypiorku
    Sól
    Pieprz
    Zioła prowansalskie
    0,5 szklanki wody
    5 gniazdek makaronowych
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.91 (149 ocen)

Makaron z kurczakiem, kukurydzą i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę. Filet z piersi kurczaka kroimy na małe kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, dodajemy na patelnię. Gdy mięso zmięknie dokładamy odcedzoną kukurydzę oraz kawałeczki serka topionego i sera feta. Podlewamy całość wodą i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusimy przez kilka minut. Mieszamy z makaronem. Obsypujemy posiekana natka pietruszki i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować