Makaron z kurczakiem i gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki pomysł na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 podwójna pierś z kurczaka
    100 g sera gorgonzola
    400 g gęstej śmietany
    4 łyżki wody
    400 g makaronu
    1 garść posiekanego koperku
    1 duża cebula
    1 łyżka klarowanego masła
    sól, pieprz

Makaron z kurczakiem i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać
    mięso.
    Podsmażać ze wszystkich stron do momentu aż mięso będzie lekko przyrumienione.
    Podlać wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek.
    Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać.
    Na talerzu makaron polać gorącym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy