Makaron z kurczakiem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić na małe kawałki, oprószyć ulubionymi przyprawami i usmażyć na małej ilości tłuszczu. Odłożyć na bok. Na patelnię po mięsie wrzucić drobno posiekany czosnek i pokrojone na duże kawałki liście botwinki. Dodać kawałeczek masła i krotko smażyć, tylko do momentu, kiedy botwinka zmięknie i zmniejszy objętość. Dodać kurczaka i zalać wszystko śmietanką. Zamieszać, dodać parmezan (ok. 2 łyżek) i poczekać kilka minut, aż sos zgęstnieje (gdyby sos był za rzadki, można ewentualnie zagęścić go odrobiną mąki). Doprawić solą i pieprzem, wkruszyć fetę. Sos podawać z makaronem. Danie posypać resztą parmezanu.
Komentarze