Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym

4.5 (173 ocen)

  • Dla 4 osób

Dla wielbicieli owoców morza i makaronu

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 250 g makaronu typu rurki

    250 g krewetek tygrysich mrożonych

    1/4 szklanki białego wina

    1 puszka pomidorów krojonych

    3 ząbki czosnku

    1 mała cebula

    pęczek natki pietruszki
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki rozmroź.

    Makaron ugotuj al dente.

    Cebulę pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć zmiażdżone ząbki
    czosnku i cebulę. Zeszklij na małym ogniu. Dodaj pomidory z puszki oraz wino. Duś tak
    długo aż większość sosu wyparuje i zrobi się gęsty. Wtedy dodaj krewetki i chwilę
    jeszcze poduś, delikatnie mieszając.

    Natkę pietruszki posiekaj nożem i dodaj do krewetek. Chwilę potrzymaj na patelni.

    Sos wylej na ugotowany makaron..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować