Makaron z krewetkami i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i pyszne danie nie tylko na wyjątkowe okazje.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu spaghetti
    Paczka krewetek koktajlowych lub większych
    6 ząbków czosnku
    3 łyżki masła
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 większa cukinia
    Seler naciowy
    2 średnie marchewki
    Natka pietruszki
    Białe wino półsłodkie- pół szklanki
    Sól

Makaron z krewetkami i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki odmrozić w zimnej wodzie.
    Ugotować makaron al dente. Seler i czosnek pokroić w plasterki, cukinię i marchew w słupki. Do garnka dać masło i oliwę z oliwek. Dodać czosnek i seler. Chwilę podsmażyć następnie dodać marchew, cukinię i krewetki. Podsmażyć 5 minut. Dodać wino i doprawić do smaku solą. Posypać natką. Dodać makaron i wymieszać.

Porady

Danie smakuje lepiej na pikantnie. Wystarczy dodać posiekaną 1 suszoną chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy