Makaron z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka wersja orientalnego makaronu z krewetkami.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g makaronu chow mein
    200 g krewetek
    1 kalarepka
    3 łyżki oleju
    3 łyżki sosu sojowego
    1 ząbek czosnku
    1 kawałek świeżego imbiru
    2 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    natka pietruszki

Makaron z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z krewetkami 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym czasie krewetki przelewamy zimną wodą, odcedzamy i osuszamy.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę kalarepkę. Podlewamy sosem sojowym. Wrzucamy krewetki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany imbir, chwilę smażymy (cały czas mieszamy), dodajemy cukier.
    Do całości wrzucamy makaron, wlewamy sos dokładnie mieszamy (cały czas smażymy).
    Zestawiamy z ognia, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy