MAKARON Z KIEŁBASĄ I OLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

SZYBKI, TANI I SMACZNY MAKARON

  • 15 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-4

    Składniki:
    300 g makaronu,
    15 oliwek zielonych,
    1/2 mniejszej cebuli,
    kawałek kiełbasy,
    500 g przecieru pomidorowego,
    2 łyżki masła,
    1/2 pęczka pietruszki,
    zioła prowansalskie,
    sól,
    pieprz ziołowy,
    łyżeczka cukru,
    10 pomidorków rzymskich.

Makaron z kiełbasą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron gotuję al dente.
    Kiełbasę i cebulę kroję w kostkę, oliwki w krążki. Podsmażam na maśle.
    Pomidorki kroję w ćwiartki, dodaję do kiełbasy, chwilę smażę, mieszając.
    Wlewam przecier pomidorowy oraz dodaję przyprawy. Całość chwilę gotuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Na koniec łączę z posiekaną pietruszką, następnie z wcześniej ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy