Makaron z kawałkami kurczaka na parze i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron z kawałkami kurczaka na parze i świeżym swojskim szpinakiem z ogródka.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dwie garści makaronu
    Pojedyncza pierś z kurczaka
    Kilogram szpinaku
    Pół szklanki śmietany 18%
    Dwie łyżki masła
    Sól
    Zioła (majeranek, bazylia, oregano itp.)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z kawałkami kurczaka na parze i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, lekko posolić, przyprawić ulubionymi ziołami. Mięso gotować na parze 20 minut.
    Dokładnie umyć szpinak, oderwać i wyrzucić ogonki. Dodać do garnka i zalać wodą tyle, żeby zakryć szpinak. Od momentu zagotowania gotować około 10 minut. Odcedzić na sitku. Na patelni rozpuścić masełko, dodać szpinak. Dusić około 10 minut. Przyprawić solą. Wlać śmietanę, dusić jeszcze 5 minut.
    Ugotowany makaron wyłożyć na talerz, na makaron szpinak, a na wierzchu kawałki piersi z kurczaka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować