Makaron z kapustą kiszoną i mięsem mielonym

4.46 (156 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne i szybkie do przygotowania danie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone z indyka 500g,
    kapusta kiszona 400 g,
    pieczarki mini 250 g,
    cebula 2 szt,
    makaron pappardelle 150 g,
    bulion drobiowy 1/2 szk,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.46 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kapustą kiszoną i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku (jeśli jest bardzo kwaśna to przepłukać), przełożyć do garnka i zagotować do miękkości. Następnie odcedzić, ostudzić i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone, wlać bulion i dusić przez około 10 minut. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Pieczarki i kapustę przełożyć do mięsa i razem smażyć kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron połączyć z kapustą i mięsem i przełożyć na talerze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować