Makaron z kapustą i suszonymi grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taki makaron często przyrządzam gdy mamy ochotę na bezmięsny obiad

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu muszelki
    20 dag kapusty kiszonej
    20 dag suszonych grzybów
    1 cebula
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Łazanki

Makaron z kapustą i suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Grzyby moczymy przez godzinę i odcedzamy. Do grzybów dodajemy pół łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie i gotujemy w tej samej wodzie co gotowały się grzyby.
    Grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę szklimy na oleju i dodajemy do farszu.Kapustę kiszoną odcedzamy i również mielimy w maszynce do mięsa. Mieszamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Makaron mieszamy z farszem i podsmażamy na 4 łyżkach oleju,często mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby Grzyby Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować