Makaron z jajkiem i nutą czosnku

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Doskonała propozycja na jesienne lub zimowe pożywne śniadanie

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    6 jaj
    2 szklanki ugotowanego makaronu np.kolanek
    4 plastry chudego boczku
    Kilka łodyg szczypiorku
    1 opakowanie serka czosnkowego do smarowania chleba
    2 łyżki masła.
    Sól
    Ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z jajkiem i nutą czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajemy posiekany szczypiorek i makaron, podlewamy odrobiną wody i lekko gotujemy. Gdy wodą wyparuje dodajemy serek, mieszamy aż się rozpuści. Na koniec dodajemy jajka. Doprawiamy solą i papryką. Gdy jajka będą ścięte podajemy.

Porady

Do jajek możemy dodać również podsmażone pieczarki lub paprykę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować