Makaron z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

RPA: Makaron z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaronu (np. penne): 45 dekagramów
    - oliwa: 1 łyżka
    - szparagi (ugotowane na parze): 45 dekagramów
    - portobello lub pieczarki: 45 dekagramów
    - oliwa czosnkowa: 2 łyżki
    - czosnek (posiekany): 6 ząbków
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 0.5 łyżeczki
    - bazylia: 0.5 łyżeczki
    - suszone pomidory (pesto): 10 dekagramów
    - orzeszki piniowe (pesto): 0.5 szklanki
    - parmezan (starty - pesto): 0.25 szklanki
    - oliwa (pesto): 0.5 szklanki
    - sól i pieprz (do smaku - pesto): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę z oliwy, oliwy czosnkowej, czosnku, tymianku, oregano i bazylii. Włożyć do niej pieczarki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Wyjąć z marynaty, posolić, popieprzyć. Zgrillować. Przygotować pesto. Zalać wrzątkiem suszone pomidory i odstawić na 30 minut. Osączyć i zmiksować z pozostałymi składnikami. Wymieszać z makaronem, grzybami oraz szparagami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować