Makaron z grzybami i polędwiczką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

kuchnia włoska

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu
    1 polędwiczka wieprzowa
    250 g brązowych pieczarek
    1 pęczek zielonych szparagów
    50 g rukoli
    ser żółty
    sól, pieprz
    2 łyżki masła, olej

Makaron z grzybami i polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokroić w plastry, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i łyżką oleju. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Dorzucić do pieczarek i smażyć 5-10 minut. Polędwiczkę pokroić w cienkie plasterki i posypać pieprzem, dodać do grzybów i szparagów, obsmażyć. Makaron ugotować al dente. Zawartość patelni podlać chochelką wody z makaronu, podsmażyć. Wymieszać z makaronem. Przełożyć na talerz, na wierzch dodać rukolę, całość posypać startym żółtym serem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy