Makaron z groszkowym sosem

2.33 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Makaron z groszkowym sosem

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ulubiony makaron,
    150g mrożonego groszku,
    2 łyżki migdałów,
    2 ząbki czosnku,
    garść listków świeżej mięty,
    sól,
    pieprz,
    50ml oliwy,
    4-5 łyżek startego parmezanu.
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z groszkowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Groszek wsyp na osolony wrzątek i gotuj 8 minut. Odcedź. Groszek przełóż do miski. Dodaj oliwę, parmezan, migdały, sól, pieprz, czosnek oraz listki mięty. Zmiksuj całość. Zielony sos przełóż do makaronu i wymuszaj całość.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować