Makaron z fetą i szpinakiem

0 (0 ocen)

Świetne danie dla zapracowanych.

Składniki:

  • 450 g mrożonego szpinaku
    100 g sera feta
    garść oliwek z papryką
    150 ml słodkiej śmietanki 12 %
    makaron np. kokardki
    kilka suszonych pomidorów
    2 ząbki czosnku
    pieprz, sól
    oliwa

Makaron z fetą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Szpinak wykładamy na tłuszcz i na wolnym ogniu doprowadzamy do gotowania. Gdy woda już odparuje dodajemy przeciśnięty czosnek,
    posiekane oliwki oraz pomidory i rozgnieciony widelcem ser feta. Dokładnie łączymy wszystkie składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dolewamy 150 ml słodkiej śmietanki.
  • 3. Makaron łączymy ze szpinakiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy