Makaron z cukinią tuńczykiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

bardzo szybki przepis na smaczny obiad

  • 40 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350g makaronu kukurydzianego (może być też zwykły)
    350 g pieczarek
    1 średnia cukinia
    1 marchewka
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 cebula
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z cukinią tuńczykiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno siekamy i lekko przesmażamy na oliwie. Dodajemy pieczarki pokrojone w duże kawałki. Smażymy aż odparuje płyn. Przekładamy do miseczki. Cukinię myjemy i kroimy . Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelnie gdzie dusiły się pieczarki przekładamy cukinię i marchewkę. Dodajemy 3-4 łyżki oliwy i krótko przesmażamy. Podlewamy lekko wodą, nakrywamy i dusimy ok. 10 min aż warzywa zmiękną- pod koniec dodajemy pieczarki aby wszystkie składniki były ciepłe. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. Mieszamy razem z jarzynami, tuńczykiem i pieczarkami.- doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować