Makaron z cukinią i pomidorami koktajlowymi

4.5 (182 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czasem są takie dni, że z braku czasu czy też z lenistwa, nie mam ochoty siedzieć długo w kuchni. Wtedy ratuje się ekspresowym daniem, które można przygotować zaledwie w 5 minut.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron ryżowy pełnoziarnisty: 200 gramów
    - tuńczyk w oleju: 1 puszka
    - cukinia mała: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe: 15 sztuk
    - cebula mała: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sos sojowy ciemny: 1 łyżka
    - przyprawa 5 smaków: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny świeżo zmielony: 0.25 łyżeczki
    - chili w płatkach: 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią i pomidorami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron przygotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej pokrojone drobne cebulę i papryczkę chili. Po chwili dodać krążki cukinii. Chwilę podsmażyć. Dodać odcedzony makaron, tuńczyka oraz połówki pomidorków koktajlowych. Doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków chińskich. Makaron podawać gorący zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidorki koktajlowe Tuńczyk Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować