Włoski makaron z cieciorką i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejne danie z menu mojego ulubionego włoskiego kucharza ;)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dkg drobnego makaronu
    2 cebule
    1 kg pomidorów
    1 puszka cieciorki
    świeże zioła (u mnie bazylia, oregano i tymianek)
    6 ząbków czosnku
    1 papryczka chili
    2 liście laurowe
    1/2 łyżeczki cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Włoski makaron z cieciorką i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorki w czosnku 1. Cebule posiekać i zeszklić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę do cebuli. Dodać obrane i pokrojone pomidory.
  • Świeże zioła 2. Posiekać zioła i dorzucić do pomidorów razem z liśćmi laurowymi.
  • Sos pomidorowy 3. Posolić, popieprzyć, dodać cukier i pokrojoną papryczkę chili. Smażyć do zgęstnienia.
  • Sos pomidorowy z cieciorką 4. Cieciorkę odcedzić i dodać do sosu.
  • Gotowe danie 5. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z sosem. Podawać posypane tartym żółtym serem (ach, powinien być parmezan) i udekorowane bazylią. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować