Makaron z boczniakami

0 (0 ocen)

Ostro i grzybowo :)

Składniki:

  • 300 g makaronu
    250 g boczniaków
    4 ząbki czosnku
    3 papryczki pepperoni
    2 cebule
    50 g masła
    sól, pieprz
    1 mały jogurt naturlany

Makaron z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki, a po kilku minutach pokrojone w paski grzyby i masło. Podsmażyć ok. 10 minut. Doprawić do smaku. Do grzybów dodać makaron i jogurt. Wymieszać. Smacznego :)

Porady

Grzyby można zalać śmietaną i gotować 5-10 minut i dopiero wtedy dodać makaron.

Komentarze

Podobne przepisy