Makaron z boczkiem i pieczarkami

4.5 (171 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tak przygotowany makaron jest świetnym posiłkiem jako szybki obiad czy też lunch w pracy. Odgrzany i na zimno smakuje świetnie. Gorący możemy posypać serem żółtym i polać ketchupem.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g. makaronu świderki
    500g. boczku wieprzowego, parzonego
    500g. pieczarek
    2 cebule
    6 ogórków kiszonch lub małosolnych
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Makaron z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
    .
  • 2. Boczek oraz obrane pieczarki pokroić w kostkę.
    Cebulę posiekać drobno.
  • 3. Na suchą patelnie wrzucić boczek, gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę a po chwili pieczarki.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Smażyć kolejne 5 min.
  • 4. W między czasie ogórki pokroić w kostkę.
  • 5. Do dużej miski przełożyć makaron, dodać kiełbasę z cebulą i pieczarkami oraz ogórki.
    Wszystko dokładnie razem wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Makaron Pieczarki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować