Makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym

0 (0 ocen)

Połączenie delikatnego smaku śmietany wraz z niesamowitym aromatem czosnku mimo prostoty czyni to danie naprawdę wyjątkowym

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu wstążki
    1 opakowanie mrożonego szpinaku w listkach
    1 śmietana 250g. 12 %
    1 opakowanie czosnku w granulkach
    10 dag startego żółtego sera
    2 średnie cebule
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Szpinak rozmrażamy.
    Na odrobinie oliwy smażymy cebulę pokrojoną w piórka , doprawiamy ją solą i pieprzem, gdy cebula usmaży się na złoty kolor dodajemy szpinak , chwile podsmażamy po czym wsypujemy opakowanie czosnku ( całe opakowanie), w razie potrzeby ponownie pieprzymy i solimy do smaku. Po ok 10 min zalewamy całość śmietaną i dokładnie mieszamy. Po ok 2 min zdejmujemy sos z ognia.
    Na talerzu układamy porcję makaronu, na to wlewamy porcję sosu, posypujemy odrobiną startego sera i wkładamy na chwilkę do mikrofali( aż ser się rozpuści).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować