Makaron w sosie serowym

5 (183 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie idealne dla zabieganych.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 serek topiony gouda
    1 serek topiony ze szczypiorkiem lub ziołowy
    6 plastrów żółtego sera
    0,5 l śmietany 18%
    1 mozarella
    0,5 szklanki mleka
    0,5 kg makaronu szpinakowego
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować mleko i śmietane.Sery pokroić i dodać do mleka,gotować na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia serów.Doprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • 2. Makaron ugotować,odcedzić i przełożyć do dużego garnka,wlać sos,dokładnie wymięszać i całość podgrzać na niewielkim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować