Makaron w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowy obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 1. 250g makaronu (np. rurki)
    2. 500g przecieru pomidorowego
    3. Kilka dużych pieczarek
    4. Jedna lub dwie cebule
    5. Sól, pieprz i cukier
    6. Oliwa do smażenia
    7. 2 ząbki czosnku
    8. Dowolne suszone zioła

Makaron w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu;
    2. Na głębokiej patelni podsmażamy cebule oraz oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze przez chwile, uważając aby czosnek się nie przypalił;
    3. Do cebuli i pieczarek dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ziołami, dokładnie ,mieszamy i pozostawiamy do zagotowania;
    4. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do sosu, dokładnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze przez chwile.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy