Makaron w sosie

5 (171 ocen)

Zwykły sos z ciekawym makaronem i od razu obiad wygląda inaczej :)

Składniki:

  • 250 g ulubionego makaronu
    250 g zmielonej łopatki wieprzowej
    200 g pieczarek
    1 cebula
    1 cukinia
    2 łodygi selera naciowego
    1 dymka
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 kostka mięsna
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawić i podsmażyć. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania wody. Do mięsa dodać pokrojoną cukinię, selera, dymkę i podsmażone pieczarki. Przecier pomidorowy rozmieszać w 3/4 szklanki wody, wlać do mięsa z warzywami. Doprawić. Przykryć i dusić przez 10-15 minut. Makaron ugotować al dente. Wymieszać z sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Seler Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować