Makaron w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie bardzo łatwe i szybkie do przygotownia. Jest bardzo smaczne na ciepło jak i na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • makaron świderki
    1 por
    podwójna pierś z kurczaka
    1 słodka śmietana
    sól,pieprz,mąka

Makaron w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy tak jak zwykle. Por kroimy w paski. Pierś kroimy na kawałki przyprawiamy pieprzem i solą,po czym obtaczamy w mące i smażymy.
    Ugotowany makaron wkładamy do garnka.Podsmażamy delkiatnie por na maśle,gdy się zarumieni wlewamy śmietanę.
  • 2. Makaron,pierś wkladamy do garnka i zalewamy sosem z pory. Wszystko razem mieszamy i wykłądamy porcjami na talerz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy