Makaron w pieczarkowym sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Makaron gotujemy wg. instrukcji w lekko osolonej wodzie.Odcedzamy.
2. Pieczarki myjemy , kroimy w cienkie plastry
Ser scieramy na tarce ewentualnie kroimy w drobna kostke.
Natke pietruszki myjemy i osuszamy.
3. Cebulę obieramy , kroimy w kostke i szklimy na rozgrzanym oleju , dodajemy do niej pieczarki, zmielone grzyby i wszystko razem smazymy .Na koniec doprawiamy sola i pieprzem .
Gdy pieczarki sa miękkie , wlewamy do nich smietane i dusimy przez 5-7 minut.
Makaron przekładamy rondla z sosem grzybowym, mieszamy i całosc chwile podgrzewamy.Danie przekładamy na talerze, posypujemy serem , dekorujemy świeża natka.Smacznego:)
Komentarze