Makaron w czosnku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa jest bardzo sycąca i prosta w przygotowaniu. Idelna dla amatorów czosnku

  • 30 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu świderki
    25dag boczku
    Jogurt grecki + kilka łyżek śmietany
    Duża cebula
    5 dużych ząbków czosnku
    mozzarella
    zioła wedle uznania ( majeranek, oregano, zioła prowansalskie, tymianek)
    Sól, pieprz
    olej

Makaron w czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawić makaron
  • 2. Cebulę posiekać w kostkę. Zarumienić na patelni. boczek pokroić w kostkę i dodać do cebuli, podsmażyć.
  • 3. W naczyniu wymieszać jogurt ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem , ziołami solą oraz pieprzem i wlać wszystko na patelnię z boczkiem. Chwilkę podgrzać i dodać pokrojoną w kostkę mozzarelle. Czekać aż się ładnie rozpłynie..
  • 4. Zawartość naszej patelni dajemy do ugotowanego i odcedzonego makaronu . Mieszamy i jemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy