Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem feta

5 (192 ocen)

Bardzo szybkie, proste i pożywne danie obiadowe. Nawet dzieci je lubią.

Składniki:

  • 500 gram makaronu Tagliatelle
    500 gram świeżego szpinaku
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    15 dkg sera feta
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Tagliatelle

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem feta 1. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie dodajemy pokrojony szpinak.
  • Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem feta 2. Mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, i smażymy aż woda ze szpinaku odparuje.
  • Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serem feta 3. Gotujemy makaron tagliatelle w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy razem ze szpinakiem.
    Makaron ze szpinakiem wykładamy na talerze i posypujemy serem feta pokrojonym w kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować