Makaron tagiatelle z kurkami chorizo

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie polskich kurek z hiszpańskim chorizo i pomidorkami, wzbogacone włoskim parmezanem. Kolaż udany.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle
    100 g chorizo
    1 młoda cebula
    2 łyżki masła
    200 g kurek
    50 ml białego wina (opcjonalnie)
    200 g pomidorków koktajlowych
    1 łyżka oliwy extra vergine
    tarty parmezan
    sól
    czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron tagiatelle z kurkami chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron tagiatelle z kurkami chorizo 1. 250 g makaronu tagliatelle
    100 g chorizo
    1 młoda cebula
    2 łyżki masła
    200 g kurek
    50 ml białego wina (opcjonalnie)
    200 g pomidorków koktajlowych
    1 łyżka oliwy extra vergine
    tarty parmezan
    sól
    czarny pieprz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Grzyby Kurki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować