Makaron szpinakowy na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekać drobno cebulę i usmażyć ją z mielonym mięsem. Mięso przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem w płatkach. Pod koniec smażenia dodać drobno posieczony czosnek i jeszcze smażyć razem z mięsem.
2.Marchewki i kalarepę ugotować do miękkości. Warzywa pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa.
3.Kukurydzę odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wlać przecier pomidorowy, wymieszać i gotować ok. 5 minut na małym ogniu. Odlać trochę sosu do naczynia, wymieszać ze śmietaną i dodać do całości. Przyprawić łyżeczką ziół prowersalskich.
4.Makaron szpinakowy ugotować w osolonej wodzie al dente. Makaron polać sosem pomidorowym.
Komentarze