Makaron świderki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia - Włochy południowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g makaronu świderki
    200 g czarnych oliwek
    180 g tuńczyka w oleju
    2 łyżki kaparów
    1 marynowana czerwona papryka
    10 filecików anchois
    100 ml oliwy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 łyżki listków masłowej bazylii
    sól
    pieprz

Makaron świderki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron świderki z tuńczykiem 1. Zmiksowałem oliwki, anchois i tuńczyka. Zmniejszyłem obroty miksera, cienką strużką wlałem oliwę. Masę połączyłem z drobniutko pokrojoną papryką, bazylią masłową i sokiem z cytryny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wymieszałem z ugotowanym makaronem.
    Przykryłem, odstawiłem na 3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy