Makaron świderki z jarmużem

0 (0 ocen)

Szybki, pyszny obiad.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    250 g makaronu
    100 g jarmużu
    150 g niebieskiego sera pleśniowego
    200 ml śmietany 30%
    1 ząbek czosnku
    pieprz
    sól
    olej

Makaron świderki z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na minimalnej ilości oleju.
  • 2. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
  • 3. Jarmuż dokładnie umyć, wyciąć grube nerwy i na sitku przelać wrzątkiem. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju dodać pokrojony w paski jarmuż, posiekany czosnek i razem chwilkę smażyć.
  • 4. Do jarmużu wlać śmietanę, dodać porwany na kawałki ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mieszając gotować do uzyskania pożądanej gęstości.
  • 5. Połączyć jarmuż z mięsem i makaronem i od razu podawać.

Komentarze

Podobne przepisy