Ten błyskawiczny obiad można przygotować kiedy zupełnie nie chce nam się gotować a to dlatego, że jego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Stir-fry to krótko smażone warzywa podane z makaronem. Pysznie, szybko i zdrowo.
20 min
Dla 2 osób
Składniki:
400g makaronu
1 brokuł
3 marchewki
2 papryki
1 por
olej
sos sojowy
sezam
Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł, marchewkę i paprykę kroimy w słupki, por kroimy w plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2.Na patelni mocno rozgrzewamy olej, na dużym ogniu podsmażamy warzywa przez około 5-7 minut często mieszając. Po tym czasie dodajemy makaron, sos sojowy, smażymy jeszcze chwilę.
Komentarze