Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Ten błyskawiczny obiad można przygotować kiedy zupełnie nie chce nam się gotować a to dlatego, że jego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Stir-fry to krótko smażone warzywa podane z makaronem. Pysznie, szybko i zdrowo.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g makaronu
    1 brokuł
    3 marchewki
    2 papryki
    1 por
    olej
    sos sojowy
    sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kurczak po chińsku

Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł, marchewkę i paprykę kroimy w słupki, por kroimy w plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, na dużym ogniu podsmażamy warzywa przez około 5-7 minut często mieszając. Po tym czasie dodajemy makaron, sos sojowy, smażymy jeszcze chwilę.
  • 3. Przekładamy na talerz, posypujemy sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować