Makaron Spaghetti z krewetkami i szparagami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Włoskich klimatów ciąg dalszy - Makaron Spaghetti z krewetkami i szparagami. Do tego przepisu i do każdego innego zawsze polecam używać surowych krewetek, czyli tych szarych (surowe krewetki argentyńskie nie są szare), ponieważ podgrzewanie tych ugotowanych sprawia, że są one gumowate i bez smaku.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Makaron Spaghetti ok. 300g
    • Duże krewetki
    • Szparagi zielone
    • Czosnek 2 ząbki
    • Imbir świeży lub puree 1/4 łyżeczki
    • Cebulka sałatkowa 2szt.
    • Białe wino ok 100ml
    • Masło
    • Parmezan
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Makaron spaghetti z krewetkami i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron 'al dente'. Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojony czosnek oraz cebulkę, dolewamy wino i redukujemy do połowy. Dodajemy krewetki i imbir. Mieszamy wszystko z makaronem i dodajemy ok. łyżki masła. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli makaron jest zbyt suchy dolewamy troszkę wody z makaronu.
    Do osolonej wody wkładamy szparagi i blanszujemy ok 3-4 minut w zależności od wielkości. Następnie odcedzamy i przelewamy bardzo zimną wodą.
    Podajemy z tartym parmezanem

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron Parmezan Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować