Makaron spaghetti z cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie bardzo proste ale zapewniam bardzo pyszne smakuje na gorąco ale na zimno też dobre.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg makaronu spaghetti
    1 żółta cukinia
    2 plasterki boczku wędzonego
    2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
    olej
    sól,pieprz,gałka ,imbir mielony
    śmietana 30% 4-5 łyżek
    natka pietruszki

Makaron spaghetti z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Boczek kroimy w kostkę wytapiamy na patelni pod koniec dodajemy pokrojoną w większą kostkę szynkę obsmażamy chwilę.Cukinię myjemy nie obieramy ze skórki szatkujemy w paski na sposób azjatycki.
    Boczek z szynką zdejmujemy z patelni na talerz na patelnię wlewamy trochę oleju dodajemy cukinię dusimy aby trochę zmiękła ,doprawiamy solą ,pieprzem gałką i imbirem mielonym i śmietanę dodajemy ugotowany makaron chwilę mieszamy . Na samym końcu najlepiej przed podaniem dodajemy boczek z szynką .
    Nakładamy na talerz posypujemy natką pietruszki.

    POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy