Makaron spaghetti z bobem, piersią z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bób umyć, ugotować do miękkości z szczyptą soli.
2. Pierś z kurczaka kroimy w małe kosteczki, przyprawić solą pieprzem oraz słodką papryką, następnie przysmażamy pierś razem z cebulką oraz z startą marchewką.
3. Zalewamy przysmażone warzywa i pierś z kurczaka bulionem dusimy przez ok. 10 min.
4 . Po ugotowaniu do miękkości bobu obieramy go z łupinki i dodajemy do duszonych warzyw z piersią z kurczaka.
5.Dolewamy śmietankę (jeżeli preferujemy sos nieco gęściejszy dodajemy odrobinę wody połączonej z mąką),
6. Na koniec dodajemy koperek i mieszamy powstały sos.
7. Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
Smacznego :-)
Komentarze