Makaron ryżowy w sosie balsamicznym ze szparagami i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Danie z makaronu ryżowego na bazie sosu balsamicznego, który nadaje potrawie charakterystyczny słodko-kwaśny smaczek. Kurczak pozostał mi z rosołu i na sałatkę użyłam jedną, dorodną pierś. Trochę zieleniny w postaci szparagów i danie gotowe. Smakuje i na ciepło i na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • • 150 g makaronu ryżowego paski
    • 1 pęczek szparagów
    • 1 pierś kurczaka gotowanego w rosole
    • sos balsamiczny do smaku

Makaron ryżowy w sosie balsamicznym ze szparagami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Makaron ryżowy ugotować wg przepisu w osolonej wodzie.
    • Szparagi gotować przez 7 minut również w posolonej wodzie.
    • Kurczaka pokroić w kostkę.
    • Wymieszać składniki sałatki i polać gotowym sosem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy