Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zwykły makaron zastąpiłam razowym, który posiada mnóstwo minerałów i dużo błonnika , w smaku rewelacyjny

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza jaglana 50 gram
    jajko 1 sztuka
    szpinak świeży 1/2 opakowania
    bułka tarta 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    cebula biała 1 sztuka
    masło 1 łyżka
    gałka muszkatołowa mielona 1/2 łyżeczki

    oraz:

    makaron razowy 150 gram
    śmietana 18 proc do gotowania 200 ml.
    parmezan starty w/g uznania
    sól do smaku

    do smażenia:

    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron razowy z pulpecikami z kaszy jaglanej i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować na miękko.

    Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle na rumiano.

    Liście szpinaku umyć ,i podsmażyć na maśle ,schłodzić ,zimne zmiksować z kaszą ,następnie dodać podsmażoną cebulkę , jajko, gałkę ,sól i pieprz , wsypać bułkę ,masę wyrobić .

    Formować małe pulpeciki, obtaczać w bułce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

    Do rondelka wlać śmietankę , dodać pulpeciki ,gotować 5 minut.

    Sos doprawić .

    Makaron ugotować .
    Podawać z makaronem, posypane parmezanem.

    Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Makaron razowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować