Makaron razowy z pieczrakami i mozzarellą

4.5 (152 ocen)

  • 10 min

Bardzo dobry razowy makaron podany z pieczarkami i serem mozzarella

  • 10 min

Składniki:

  • * 1/2 paczki makaron świderki,
    * 1 kulka mozzarella,
    * 1 szt por,
    * 10 dag szynka,
    * 1 łyżeczka masło,
    * natka pietruszki,
    * kostka bulionowa grzybowa
    * Sól
    *pieczarki 20 dag
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron razowy z pieczrakami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w wodzie z sola według przepisu na opakowaniu .Po ugotowaniu odcedzamy .
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pieczarki dodajemy pokrojonego w plasterki pora,mieszamy razem smażymy.Doprawiamy pokruszona kostką bulionowa grzybową
  • 3. . Szynkę kroimy w paseczki dodajemy do pieczarek .Smażymy ,mieszamy .Pod koniec dodajemy makaron .Wszystko razem mieszamy
  • 4. .Dodajemy pokrojona mozzarellę i czekamy ,aż się roztopi . Podajemy z natką pietruszki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować