Makaron razowy z mortadelą

0 (0 ocen)

polecam danie z makaronem razowym...

Składniki:

  • Makaron razowy – 30 dag
    Cebula – 1/2 kg
    Mortadela – 30 dag
    Smalec – 1 łyżka
    Papryka słodka
    Sól
    Pieprz kolorowy
    Maggi
    Zioła prowansalskie
    ser żółty

Makaron razowy z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować , przelać zimną woda , odsączyć.
    Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę większą, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zmniejszyć ogień, smażyć, dorzucić pokrojoną w paski mortadelę, posypać papryką słodką, solą, pieprzem i mieszać by się nie przypaliła cebula, jak będzie gotowe posypać ziołami prowansalskimi i wsypać makaron na patelnie, wymieszać i razem chwilę poddusić jeszcze, dodac maggi do smaku.Po wierzchu posypac startym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy