Makaron pokręcony z twarogiem i owocami

5 (192 ocen)

  • 25 min

Smaczny, owocowy, zdrowy i bardzo lekki obiad na każdą porę roku.Szczególnie idealny na letnie upalne dni, kiedy nie mamy apetytu na mięsne bądź rybne dania.Doskonały również na jesienno-zimowe pluchy i chłody, żeby poczuć wspomnienie lata na naszym talerzu.

  • 25 min

Składniki:

  • 400 g makaronu świderki
    400 g sera białego twarogowego
    300 g winogron sułtańskich
    300 g borówek amerykańskich
    200 g wiśni kompotowych bez pestek
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron pokręcony z twarogiem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowany makaron mieszamy z pokrojonymi wcześniej małymi kostkami sera twarogowego i owocami w głębokiej misce, najlepiej szklanej.

Porady

Porcja dla 2-4 osób. Można dodać parę głębokich dużych łyżek soku z wiśni dla uzyskania ciekawszego i słodszego smaku. Dodatkowo sok z wiśni doda potrawie wilgotności.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować